Beyoncé deelt mooie woorden over Michelle Obama

© Isopix

Het was een drukke week voor de Amerikaanse popster Beyoncé. Haar documentaire ‘Homecoming’ en gelijknamige live-album kwamen uit en ze schreef een hartverwarmende tekst over de vrouw die voor haar een rolmodel is: de voormalige first lady Michelle Obama.

vwh

Michelle Obama, die eerder deze week haar boek ‘Becoming’ voorstelde in Amsterdam, is door tijdschrift Time opgenomen in de lijst van ‘de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld’. Naar aanleiding van die gebeurtenis, kroop Queen B voor het blad in haar pen met een emotioneel eerbetoon aan de ex-presidentsvrouw als resultaat.

Daarin heeft ze het onder meer over de eerste keer dat ze Obama ontmoette, tijdens de eerste inauguratie van voormalig Amerikaans president Barack Obama. Ze beschrijft haar als een “warme, zelfbewuste vrouw die een geruststellende kalmte uitstraalt.”

Baken van hoop

“Michelle Obama graag zien was niet echt een keuze”, voegt de ‘Freedom’-zangeres eraan toe. “Het kwam heel natuurlijk en dankzij de manier waarop ze zich gedraagt. Ze is onze gelijke en komt waar wij, als zwart Amerikanen, niet ‘horen’. Daarom is ze ook zo krachtig. Ze spreekt op een warme maar gezaghebbende toon, waardoor we onze moeders en zussen herkennen.”

De popster benadrukt dat ze ook meteen opmerkte dat Obama sterk, ambitieus en openhartig is zonder in te boeten aan eerlijkheid en empathie. “Ze heeft gesproken over de opoffering die nodig is om haar passies in evenwicht te brengen, terwijl ze tegelijk een ondersteunende partner en moeder blijft. Daarnaast is ze nu ook een bestsellerauteur. Ze is een baken van hoop. Ik ben vereerd dat ik zo’n briljante zwarte vrouw mag kennen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook