De Lijn en Brussels Gewest raken het eens over wachtzones chauffeurs

Bron © BELGA

Foto: RR.

De Lijn en het Brussels Gewest zijn het vrijdag eens geraakt om de wachtzones voor chauffeurs van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij te verplaatsen “naar een locatie in de onmiddellijke omgeving van het station”.

“De nodige vergunningen en bijkomende signalisatie worden aangevraagd. Als alles vlot verloopt, kan de wachtzone voor de chauffeurs daarna verschoven worden naar een nieuwe locatie buiten het station”, dat zegt woordvoerder, Sonja Roos. Vakbondsman Eddy Bronselaer reageert alvast tevreden.

Het akkoord werd bereikt tijdens het tweewekelijkse overleg dat nu al een tijdje wordt gehouden tussen De Lijn en het gewest. Loos benadrukt dat het om de wachtzone gaat, waar de chauffeurs tijdelijk stoppen om een pauze te nemen. “Je mag dit dus niet verwarren met de haltes voor de reizigers. De huidige locatie van de op- en afstaphaltes blijft behouden.”

Eddy Bronselaer van de christelijke vakbond ACV reageert alvast tevreden. “Het is een goede zaak voor de chauffeurs dat dit nu bekeken wordt en ze weg kunnen uit de onhygiënische omstandigheden onder het Noordstation.”

Over het voorstel van De Lijn om de haltes te verplaatsen van onder het Noordstation naar het Noordplein en daar schuilruimtes te bouwen, is vrijdag niet gesproken. “Het ging om het reguliere overleg over praktische maatregelen die de huidige situatie kunnen verbeteren. Gesprekken over het toekomstige busstation vallen buiten dit overleg”, zegt Loos.

Wanneer het overleg over het voorstel wel zal plaatsvinden, is volgens De Lijn nog niet vastgelegd.

VOOR ABONNEES