Abonnee worden? Kies je leesformule

20/04/2019 - Muziek
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De Vlaamse ‘Liefde voor muziek’ werd deze keer opgenomen in Spanje.  Dirk Vertommen

Milow zingt zowel in Vlaamse als in Duitse versie

De enige artiest met twéé liefdes voor muziek

Die kleine oogjes van Milow (37) die de aandachtige kijker maandag zal opmerken in Liefde voor muziek? Niet de schuld van zijn nachtelijke uitspattingen, maar van zijn status: de man van hits als You don’t know en Ayo technology kwam meteen overgevlogen van de Duitse Liefde voor muziek. Milow is de eerste artiest die dat presteert.

Tijdens hun verblijf in het Spaanse Sevilla zagen Bart Kaëll en de andere artiesten Milow zo goed als elke dag in de velden verdwijnen, met zijn loopschoenen aan. “Om wat tijd te nemen voor mezelf én voor de nummers die ik moest zingen”, zegt de zanger. Milow begon met heel kleine oogjes aan de opnames van Liefde voor muziek, want hij kwam rechtstreeks overgevlogen uit Zuid-Afrika waar hij deelnam aan Sing meinen Song, de Duitse versie van Liefde voor muziek. “Ik ben een dag vroeger vertrokken om op tijd in Spanje te zijn, ik denk dat ik drie uur geslapen had. Ik heb de nummers voor de Vlaamse versie voor vertrek dus niet kunnen doornemen, al had ik ze natuurlijk in januari wel heel goed ingeoefend. Door de vermoeidheid zat ik een beetje aan het einde van mijn stem, maar het is toch goed gegaan.”

Milow (linksboven) in ‘Sing meinem Song’.  

In de Duitse Liefde voor muziek, die vanaf 7 mei op tv te zien is, zingt Milow nummers van voor ons onbekende artiesten als Jeanette Biedermann en Johannes Oerding. Al zijn er misschien twee die wel een bel doen rinkelen. Zo is er Álvaro Soler (28), een Spaans-Duitse zanger die ook bij ons een grote hit had met La cintura en op 13 mei zijn nieuwe plaat voorstelt in het Koninklijk Circus in Brussel. En dan is er nog Michael Patrick Kelly (41), de Iers-Amerikaanse zanger die bekend werd als lid van The Kelly Family. Michael ‘Paddy’ Patrick was amper vijftien toen hij het nummer An angel schreef waarmee zijn groep in 1994 doorbrak, in Duitsland dan nog.

Meer budget

Milow is ieder geval de eerste artiest die twee Liefdes voor muziek heeft: “Voor mij gaat het al tien jaar heel goed in Duitsland. Het is een heel groot land, negentig miljoen mensen, we spelen er veel concerten. Ik heb lang getwijfeld om mee te doen aan Liefde voor muziek, zowel hier als in Duitsland. Ik doe zelden mee aan tv-programma’s, maar ik denk dat mensen me nu beter gaan begrijpen, waar mijn liefde voor muziek vandaan komt. In de Duitse versie was ik de derde oudste, in de Vlaamse de tweede jongste. Uiteraard hebben de Duitsers meer budget. We zaten daar ten noorden van Kaapstad, met een ploeg van tweehonderd man. Maar Sevilla is ook mooi. (lacht) En de Vlaamse versie is heel mooi geworden. Ik heb in ieder geval veel bijgeleerd. Ik snap de muziek van Bart Kaëll nu beter, van alle andere artiesten. Ik vond het heel inspirerend”.

Milow Zanger “Ik snap de muziek van Bart Kaëll nu beter”

Liefde voor muziek, maandag om 20.35 uur op VTM

Nu in het nieuws