Waarom niemand deze ster uit ‘Harry Potter’ nog een filmrol wil geven

Bron © News.com.au

Foto: ISOPIX

Hij was amper elf jaar toen hij wereldberoemd werd. En dat was meteen ook door de rol van zijn leven, die van Ron Weasley in de films van Harry Potter. Maar sindsdien gaat het bergaf met acteur Rupert Grint, inmiddels dertig jaar oud. Noemenswaardige filmrollen krijgt hij niet meer.

Samen met actrice Emma Watson als Hermione Granger en acteur Daniel Radcliffe als de enige echte Harry Potter, maakte acteur Rupert Grint deel uit van het destijds bekendste filmtrio. De drie jongeren veroverden de wereld met de succesvolle films en harkten miljoenen dollars binnen. Ook nu nog leveren de acht films, gebaseerd op de fantasyboeken van J.K. Rowling, bakken geld op.

Toen de laatste film in de reeks, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, acht jaar geleden in première ging, was Rupert Grint zo’n 50 miljoen dollard waard. En dat op tweeëntwintigjarige leeftijd.

De wereld aan zijn voeten

Op het hoogtepunt van zijn bekendheid leek hij dan ook de wereld aan zijn voeten te hebben, zelfs toen hij Hogwarts voorgoed achter zich liet. Bekend regisseur Martin Scorsese noemde hem zelfs een “betere acteur dan Daniel Radcliffe en Emma Watson”. Regisseur Alfonso Cuaron ging nog een stapje verder en noemde hem “een briljant acteur met een fantastische timing voor humor”.

Maar zijn toekomst werd minder rooskleurig dan gedacht. Terwijl Radcliffe en Watson hun sterrenstatus konden behouden, slaagde Grint daar niet in.

Waarom niemand deze ster uit ‘Harry Potter’ nog een filmrol wil geven
Foto: © The Hollywood Archive

Na de laatste Harry Potter-film nam hij een jaartje vrijaf, om nadien een boetiekhotel te openen in Engeland. Maar het werd een financiële ramp, waardoor de acteur er na vier jaar mee moest stoppen en er slechts 3.000 dollar aan overhield.

Nog eens twee jaar later wou hij het acteren een nieuwe kans geven. Maar ook dat mislukte: hij kreeg rollen in low budget films, die volledig afgekraakt werden door filmcritici. Alle films waarin hij te zien was, werden flops met als dieptepunt zijn rol als “pornoster” in Charlie Countryman.

Het gaf zijn carrière en zijn reputatie een flinke knauw, waardoor hij al snel geen noemenswaardige filmrollen meer aangeboden kreeg. “Rupert wou hoofdrollen spelen op het grote scherm en op de planken”, zei een vriend daarover. “Maar momenteel is hij niks. Hij is gedesillusioneerd in het leven en in zijn werk.”

Ook de acteur zelf gaf toe dat hij zich verloren voelde na de Harry Potter-films: “Zonder Harry Potter voel ik me verloren. Ik weet niet zo goed wat ik moet aanvangen met mezelf.”

Sinds zijn dieptepunt heeft hij enkele “veilige rollen” gespeeld in televisieseries zoals Snatch, Sick Note en The ABC Murders. Maar helemaal erbovenop is hij nog lang niet.

Waarom niemand deze ster uit ‘Harry Potter’ nog een filmrol wil geven
De ooit veelbelovende kinderster speelt nu “veilige rollen” in onder meer ‘Sick note’. Foto: Sick note
Door nadb