Man legt bekentenis af nadat hij onbekend jongetje van derde verdieping gooide: “Ik was op zoek naar iemand die ik kon vermoorden”

Bron © CBS News

Dader Emmanuel Aranda (L.) en slachtoffer Landen Hofmann (R.) Foto: Politie Bloomington/GoFundMe

Het gaat ietsje beter met Landen Hoffman (5), het jongetje dat ruim een week geleden door een hem onbekende man van de derde verdieping van een winkelcentrum in Minnesota naar beneden werd gegooid.

“We hebben prachtig nieuws op deze Goede Vrijdag”, zei een advocaat van de familie aan CBS News. “Ons wonderkind vertoont tekenen van herstel. De nieuwe testresultaten zien er goed uit, maar hij blijft voorlopig wel op intensieve zorgen en hij heeft nog een lange weg te gaan.”

LEES OOK. Onbekende man gooit jongetje van derde verdieping

De man die het kindje zo ernstig verwondde, Emmanuel Aranda, heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Hij zou in het winkelcentrum op zoek zijn geweest naar “iemand die hij kon vermoorden”.

Hij zou door verschillende vrouwen die hij aansprak zijn afgewezen. Die afwijzingen hadden hem agressief gemaakt, zo verklaarde hij tijdens een verhoor.

Het jongetje was een willekeurig slachtoffer. Op beelden van bewakingscamera’s is te zien hoe Aranda in het overdekte winkelcentrum diverse malen over de balustrade naar beneden keek, alvorens hij het jongetje benaderde. Nadien tilde hij het kind zonder voorafgaande waarschuwing op en smeet het over de rand.

Landen Hoffman (5) viel dertien meter naar beneden en liep een ernstig hoofdletsel op; Daarnaast brak hij zijn armen en benen.

Door nadb
AANGERADEN
Meest recent