U hebt gesproken: Eden Hazard is torenhoog favoriet voor trofee van Speler van het Jaar in Engeland

Bron © BELGA

Foto: Action Images via Reuters

Eden Hazard is een van de zes genomineerden voor de trofee voor de Speler van het Jaar in de Premier League, zo maakte de Professional Footballers’ Association (PFA), de Engelse spelersvakbond, zaterdagmiddag bekend.

Hazard is de enige Belg en ook de enige Chelsea-speler op de lijst. In de verkiezing krijgt hij concurrentie van de drie Manchester City-spelers Sergio Agüero, Raheem Sterling en Bernardo Silva, en het Liverpool-duo Virgil van Dijk en Sadio Mané.

75 procent

Maar als het van onze lezers afhangt, is er geen kruid opgewassen tegen de Rode Duivel. Meer dan 2000 lezers brachten hun stem uit, Hazard kreeg maar liefst 75% van de stemmen achter zijn naam. Virgil van Dijk (11%) en en Raheem Sterling (7%) staan zelfs niet mee op de finishfoto.

Hazard won de prestigieuze prijs eerder al in 2015. Vorig jaar eindigde collega-Rode Duivel Kevin De Bruyne op de tweede plaats, achter de Egyptenaar Mo Salah, die dit jaar de grote afwezige is. Hazard groeide toen pas in het slot van de competitie naar zijn beste vorm toe en zat vorig jaar zelfs niet bij de genomineerden.

AANGERADEN