Getuige moet 99 dode vissen opruimen na uit de hand gelopen idee van bruid

Bron © Mirror, Reddit

Nu leeft er nog één goudvis: Sun. Foto: ss

De getuigen en de bruidsmeisjes, ze vervullen een belangrijke rol tijdens een huwelijk. Ze helpen de dag te organiseren, de bruid te kalmeren en… haar puinhoop op te ruimen indien nodig. Dat laatste was het geval bij een vrouw, die op sociale media vertelt over de dramatische dag.

De dame in kwestie had een opvallend verzoek gekregen van de bruid, die een vegetariër en een groot dierenliefhebber was. Voor haar grote dag wou ze bokalen vol levende goudvissen als pronkstuk op de receptie hebben staan. Na het feest mochten de gasten dan één vis meenemen naar huis.

Haar bruidsmeisje, die ook getuige was, was uiteraard bezorgd om het welzijn van de vissen. Ze had ook schrik dat niet alle gasten met een dier wilden thuiskomen na een huwelijk. Ze sprak erover met de bruid, maar zij zag er op haar beurt geen graten in.

“Tijdens de receptie moest ik kijken of alle vissen in leven bleven”, vertelt de vrouw op Reddit. “Als er visjes stierven, moest ik ze weghalen en vervangen vooraleer iemand iets doorhad.”

Helaas moest ze al snel meerdere dode vissen weghalen én werd haar grote vrees werkelijkheid: de gasten wilden helemaal geen goudvisje meenemen. “En het hielp natuurlijk ook niet dat de bruid er niet aan had gedacht om doosjes of zakjes te voorzien om de visjes in mee te nemen.”

Toen ze aan de bruid en de bruidegom voorstelde dat zij de meer dan 90 goudvissen dan maar moesten adopteren, maakten zij zich snel uit de voeten voor hun huwelijksreis. Resultaat: het bruidsmeisje bleef achter met àlle vissen.

Uiteindelijk haalde ze alle benodigdheden in huis om verder voor de dieren te zorgen. “Maar toen ik thuiskwam, waren er alweer een aantal gestorven. De volgende ochtend waren er nog meer dood en de volgende dag nóg meer. Intussen is er nog eentje in leven, hij is vijf jaar intussen. Ik heb hem Sun genoemd. De vis leeft al langer dan de vriendschap met de bruid en véél langer dan haar huwelijk.”

Door nadb
VOOR ABONNEES