Spelletje op de set loopt uit de hand: ‘Game of thrones’-acteur slaat producent het ziekenhuis in

Foto: AP

Een spelletje op de set van de populaire serie Game of thrones liep slecht af voor één van de makers van de show. Producent David Benioff daagde acteur Jason Momoa uit tot een potje ‘slap game’ en moest dat met een trip naar het ziekenhuis bekopen.

“Jason is één van onze favorieten van de hele show”, zegt Benioff in HBO Backstories, een videoreeks op YouTube waarin anekdotes van op de set worden geanimeerd. Toen de acteur, die Khal Drogo speelt, terug was voor een kleine rol in seizoen 2, was het dus reden voor feest.

Tijdens een avondje doorzakken daagde Benioff Momoa uit voor een potje ‘slap game’. In dit spel zitten twee deelnemers tegenover elkaar, terwijl elke speler zijn of haar handpalmen tegen elkaar drukt. Degene die aan de beurt is, moet zo vaak mogelijk de handen van zijn tegenstander slaan met een platte hand. De ander moet de klappen proberen te ontwijken.

Geen genade

De producer begon vol goede moed aan het spel, maar moest zich dat al snel beklagen. “Ik begon en kon hem een paar goede tikken verkopen, maar toen miste ik”, klinkt het. “Ik keek in Momoa’s ogen en zag geen genade.” Aan stoppen dacht Benioff echter niet. “Ik had mijn trots. Mijn domme trots.”

Na de nodige rake klappen, wezen anderen erop dat de handen van de producer er behoorlijk slecht uit zagen. De volgende ochtend waren ze enorm opgezwollen, waarop Benioffs vrouw haar man naar het ziekenhuis bracht. “Daar kreeg ik de diagnose dat Jason mijn handen had ‘geplet’.”

Door rrln
VOOR ABONNEES