Dronken bestuurder laat fietser zwaargewond achter na aanrijding in Knokke

Bron © BELGA
Knokke / Knokke-Heist -

Een 20-jarige fietser raakte vrijdagavond zwaargewond bij een ongeval in Knokke. De jongeman werd er aangereden door een 53-jarige bestuurder uit Maldegem. Hij liet het slachtoffer achter en pleegde vluchtmisdrijf. De politie kon hem thuis aantreffen. Daar legde hij een positieve ademtest af.

Het slachtoffer is een jonge man van Afghaanse origine, die verblijfsrecht heeft in België. De jongeman was aan het fietsen toen hij plots werd opgeschept door de wagen. Hij kwam ernstig ten val en liep daarbij meerdere breuken op.

Maar in plaats van zich te bekommeren over zijn zwaargewonde slachtoffer reed de aanrijder gewoon door. De man pleegde vluchtmisdrijf en de politie zette meteen alles op alles om hem te vinden. Hij zat uiteindelijk gewoon thuis. Daar legde de man een positieve ademtest af. Het Brugse parket besliste om hem bij de onderzoeksrechter voor te leiden. Daarmee willen ze naar eigen zeggen een “duidelijk signaal” geven.

Bij een ongeval in Knokke is een fietser zwaargewond geraakt. Hij werd aangereden door een autobestuurder die behoorlijk wat gedronken had. Hij reed weg, maar kon opgepakt worden aan zijn woonst in Maldegem. De bestuurder is een man van 53 jaar, de fietser is een Afghaan die maar net meerderjarig is.

Het parket tilt zwaar aan de feiten en laat de bestuurder voorleiden voor de onderzoeksrechter.

AANGERADEN
Meest recent