Peuter (2) vindt gebruikt condoom in McDonald’s en steekt het in haar mond: “We waren doodsbang”

Bron © De Telegraaf

Themabeeld. Foto: ss

Een Australisch koppel nam hun 2-jarige dochter mee naar McDonald’s om voor een lekkere hap. Maar wat het meisje vond om op te sabbelen, deed haar ouders huiveren. “Wat als mijn dochter een SOA krijgt?”

Wendy, haar man en hun dochtertje gingen naar een McDonald’s in de Australische stad Perth. De vrouw ging eten bestellen, maar haar dochter had ondertussen al iets gevonden om in haar mond te steken: een condoom. “Ik ging iets te bestellen en mijn dochter bleef bij mijn man. Ik weet niet hoe het kan, maar toen mijn man naast zich keek, had ze het ding al in haar mond”, klinkt het in Australische media.

Wendy’s man nam het kindje naar de wc om haar mond en handen te wassen. Daarna gaven de ouders haar snel wat te drinken. “We waren doodsbang”, zegt de moeder. Volgens haar was het condoom open en leek het te zijn gebruikt. Er was geen verpakking te vinden. “Mogelijk heeft ons dochtertje het ding ergens op een stoel gevonden. Ik heb er niet van kunnen slapen en ik voel me zo schuldig omdat ik haar heb meegenomen naar dat restaurant.”

SOA

Na het bezoek aan het fastfoodrestaurant namen de ouders hun dochtertje mee naar de huisarts. “Want wat als zij een SOA krijgt?” De arts adviseerde het gezin terug te gaan naar het restaurant om het condoom op te halen, zodat het getest kan worden.

“Toen ik bij McDonald’s vroeg om het condoom weigerden ze ons die terug te geven. Ik ben woest over hoe ze me daar behandeld hebben. We wilden het gewoon hebben om te testen om te zien of onze dochter met iets besmet kan zijn.”

Hygiëne

Een woordvoerder van McDonald’s laat weten dat het bedrijf onderzoekt hoe het incident heeft kunnen gebeuren. Het condoom is inmiddels door een medewerker naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. “Het spijt ons zeer dat dit is gebeurd in een van onze restaurants. We nemen de zaak zeer hoog op. Hygiëne en veiligheid zijn onze topprioriteiten.”

Het stel moet nog drie maanden wachten op de testresultaten voor ze weten of hun dochtertje iets heeft overgehouden aan het sabbelen op het condoom.

Door rrln