Eerlijke tieners leveren portefeuille met 650 euro in bij politie: “Wat een helden!”

Op sociale media lokt een eerlijke actie van twee jongens uit Den Haag heel wat reactie uit. De kinderen hadden immers een portefeuille gevonden met 650 euro in en enkele bankkaarten. Ze aarzelden geen seconde en leverden hem in bij de politie. Die overlaadden hen met complimenten én taart.

Ze hadden de gevonden portefeuille kunnen meenemen en het geld kunnen opdoen, maar de tieners besloten alles netjes binnen te brengen bij de politie, zodat de rechtmatige eigenaar alles kon komen ophalen.

Tot grote fierheid van de politie van het basisteam Berensteinlaan. Zij waren zo blij dat ze de jongens even later uitnodigden om een gepersonaliseerd stukje taart te komen eten. “We hebben de twee kanjers samen met onze teamchef in het zonnetje gezet”, laten de agenten weten. En de eigenaar? “Die was heel blij met zijn teruggevonden portefeuille.”

“Wat een helden”

Aan de blije gezichten bij het aansnijden van de lekkernij te zien, lijken de jongens hun beloning te kunnen waarderen. “Wat een helden zijn die jongens. Een geweldig gebaar, een prachtig voorbeeld”, laat jongerenwerker Abdel in een reactie weten.

Eerlijke tieners leveren portefeuille met 650 euro in bij politie: “Wat een helden!”
Door mrra