NBA. Sixers, Rockets en Bucks staan op één zege van tweede ronde in play-offs

Bron © BELGA

Philadelphia, Houston en Milwaukee zijn één zege verwijderd van kwalificatie voor de tweede ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). Ze haalden het zaterdag van respectievelijk Brooklyn, Utah en Detroit. Denver, tweede in de Western Conference na de reguliere competitie, bracht de stand tot 2-2 in het duel met San Antonio.

Philadelphia trok met 108-112 aan het langste eind bij Brooklyn, onder meer dankzij een indrukwekkende Joel Embiid (31 punten en 16 rebounds). De Sixers leiden nu met 3-1.

Milwaukee boekte ook een uitzege bij Detroit: 103-119. Het beste team van het reguliere seizoen leidt nu met 3-0. Zeven spelers van Mike Budenholzer kregen meer dan tien punten achter hun naam. Khris Middleton (20 ptn), Brook Lopez en Eric Bledsoe (19) waren het best bij schot.

In het Westen staat het 2-2 tussen Denver en San Antonio, na de 103-117 van de Nuggets op het parket van de Spurs. In het winnende kamp was Nikola Jokic goed voor 29 punten.

Houston tot slot boekte een 101-104 overwinning bij Utah. Bij de Rockets kende James Harden een mindere dag, met ‘slechts’ 22 punten, waarvan 14 vrijworpen. Voor Utah, dat tegen een 3-0 achterstand aankijkt, gooide Donovan Mitchell 34 punten door de korf.

Door belga
  • AANGERADEN