Ontroerend Goed bereidt u met Fight Night voor op de verkiezingen

Gent - We zijn op één maand van de verkiezingen, en dat is ook het succesvolle Gentse theatergezelschap Ontroerend Goed niet ontgaan. Ontroerend Goed speelt in aanloop naar die verkiezingen van dinsdag 14 tot en met dinsdag 21 mei zes voorstellingen van Fight Night. Vier van die voorstellingen vinden plaats in Gent, bij De Expeditie aan Dok Noord. De voorstelling van zaterdag 18 mei zal meteen de 300ste voorstelling van het stuk zijn.

Fight Night is een stuk waarin vijf acteurs vechten om de belangstelling an het publiek. Het stuk wordt gebracht in de stijl van een boksmatch, en handelt over democratie en beïnvloeding. Zoals wel vaker bij Ontroerend Goed is de interactie met het publiek niet gering. Het stuk toert sinds het in  2013 in de Gentse Vooruit voor het eerst opgevoerd werd, ondertussen de wereld rond en kende remakes in Rusland en Turkije.

 Vijf spelers. Vijf rondes. Uw stem. (het publiek krijgt een stembakje in de hand geduwd)  Eén over­levende. De inzet: uw aandacht, uw liefde, uw goed­keuring, uw lach, uw medelijden, uw zwakke plek, uw leedvermaak, uw hart, uw steun, uw oordeel. Wij helpen u beslissen met polls, stemwijzers, coalities, campagnes, debat­ten, exit polls, spin doctors, opiniepeilingen. Wij zorgen ervoor dat de beste niet wint.

Fight Night roept zoals wel meerdere producties van Ontroerend Goed verdeelde reacties op, maar net als die andere producties verzamelt het stuk een bijna ontelbare reeks sterren onder de recensies.

"Ontroerend Goed heeft me met deze Fight Night doen nadenken en twijfelen, doen discussiëren en daar van alles bij voelen. Zelden tekenen zij voor een vrijblijvend avondje schoonheid of amusement, je moet er altijd weer wat mee, en da’s een buitengewoon grote verdienste. Haast u en bestel kaartjes, u wil dit meemaken.", zo schreef auteur  Griet Op de Beeck toen ze nog voor De Morgen werkte.

Fight Night is gemaakt door Alexander Devriendt en Angelo Tijssens en wordt (in het Engels) gespeeld door volgende acteurs: Aaron Gordon, Jeroen Van der Ven, Angelo Tijssens, Aurélie Lannoy, een hoogzwangere Charlotte De Bruyne en Max Wind.

Fight Night van en door Ontroerend Goed. Van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 mei bij De Expeditie. Dok Noord. Ticketinfo via de site van Compagnie Cecilia. De 'jubileumvoorstelling van zaterdag 18 mei is al uitverkocht.

 

  

Door Rudy Tollenaere