Kleuter raakt gekneld in attractie op paasfoor: slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht

de Cake-Walk. Foto: eva

Kortrijk -

Een jongetje (geboren in 2014) is zondagavond gewond geraakt op de paasfoor in Kortrijk. Hij raakte gekneld in een attractie. De kleuter werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur. De jongen, het zoontje van foorkramers, raakte op de attractie Cake Walk, een hindernissenparcours met bewegende elementen. Om nog onduidelijke redenen is het jongetje daar gekneld in geraakt, bevestigt de politie. De brandweer heeft het jongetje moeten bevrijden, waarna hij met hoofdletsel naar het ziekenhuis werd gebracht, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne aan onze redactie. De jongen was nooit in levensgevaar.

De attractie werd enige tijd gesloten, maar ging ondertussen weer open. “We zijn uiteraard zelf ook geschrokken, maar het was een spijtig ongeval”, aldus de zaakvoerder. “Er is niets mis met onze attractie en we zijn dan ook tevreden dat we weer open mochten. En ook opgelucht dat het jongetje stabiel is.”

Het parket kwam ter plaatse en stelde vast dat er niets mis is met de attractie. Er moet wel nog een herkeuring komen, maar dat is routine.

Door eva, rrln
VOOR ABONNEES