Mathieu van der Poel viert zege met opvallende combinatie aan de eettafel: frieten met champagne

Nog maar eens bubbels. Foto: Boumediene Belbachir

Wegwielrennen, veldrijden en mountainbiken: Mathieu van der Poel kent wel iets van combineren. De Nederlander van Corendon-Circus won zondag de Amstel Gold Race en vierde dat samen met zijn ploegmakkers met de opvallende combinatie biefstuk met frieten en… champagne.

Je zal maar ploegmakker van Mathieu van der Poel zijn en geen champagne lusten. Dan word je de laatste weken langzaam ziek van al die bubbels, want van der Poel voegde met de Amstel Gold Race een stevige klassieker toe aan zijn nog prille maar zo indrukwekkende palmares. Om dat te vieren, houdt van der Poel zoals bekend van een goed pak frieten zoals een halve Belg dat betaamt.

Mathieu van der Poel viert zege met opvallende combinatie aan de eettafel: frieten met champagne
Smullen maar. Foto: Boumediene Belbachir

Samen met zijn ploegmakkers van Corendon-Circus, die zich ook op de borst mogen kloppen na een uitstekend voorjaar in dienst van hun machtige kopman, koos van der Poel voor een goed bord met biefstuk-friet, afgewerkt met een glaasje champagne. We hebben al elegantere combinaties gezien aan de eettafel, maar dat het gesmaakt had kon de Nederlander niet wegsteken. Terwijl bij anderen het bord met moeite halfleeg was, had Mathieu zijn bord al volledig leeggegeten.

Door lvh