Evi Hanssen wordt musicalster in Abba-musical Mamma Mia!

Foto: Jong Geweld

Evi Hanssen (40) trekt volgend jaar een stel stevige plateauzolen aan voor de nieuwe Vlaamse versie van de hitmusical ‘Mamma Mia!’. Regiseur Stany Crets vroeg haar voor de rol van de steenrijke Tania. Daarmee keert de presentatrice meteen terug naar haar muzikale roots.

Ze is pas terug in het land, want de voorbije twee weken trok Evi Hanssen met het hele gezin langs de Kaapverdische Eilanden. “Het was een doevakantie, maar heel ontspannend. Niet naar een Grieks eiland? Zo’n trip is niet echt nodig om me voor te bereiden op mijn rol”, lacht Evi. ‘Mamma Mia!’, opgebouwd rond de hits van popgroep Abba, speelt zich immers af op een Grieks eiland. In de nieuwe Vlaamse versie zal de presentatrice van populaire programma’s als Mijn pop-up restaurant en Expeditie Robinson het toneel delen met onder anderen Ann Van Den Broeck en Tinne Oltmans. “Ik ben gek op musicals. The sound of music ken ik helemaal uit mijn hoofd. Wie mij kent, weet dat het een droom was om ooit een musical te spelen. Over Mamma Mia! hoefde ik dan ook niet na te denken. De nummers van Abba zijn fantastisch, en het spelplezier spat ervan af. Hoe meer ik over mijn rol leer, hoe leuker ik het vind. Tania is een rijke vrouw, drie keer gescheiden. Ze is zelfzeker zonder te vol te zijn van zichzelf, ze houdt van mannen en van wijn. Ik kan me daar best wel iets bij voorstellen.”

Is Evi Hanssen dan niet de zoveelste BV, al dan niet met talent, die een rol op een presenteerblaadje krijgt? “Ik kom niet onbeslagen op het ijs. Zingen, dansen, acteren: ik heb het allemaal gedaan. En als ik gekozen ben als BV, dan ben ik daar heel blij mee”, repliceert Hanssen even zelfzeker als haar personage. “Voor deze rol ga ik me echt smijten. De vraag kwam op het juiste moment. Ik zette een stap terug uit het hectische televisiewerk en wou bewust tijd maken voor dingen die ik graag doe. Liever dan voor de honderdste keer hetzelfde programma presenteren. Ik doe al mijn werk met hart en ziel. Ik ben een échte gelukzak, dat ik die kansen krijg.”

De combinatie van elke avond op het podium met een gezin, lijkt voor Evi geen probleem. “Ik combineer al heel lang mijn gezin met een drukke job. De kinderen zullen wellicht geregeld komen kijken.”

Mamma Mia! is vanaf 22 februari te zien in Hasselt en Antwerpen. Alle info op www.deepbridge.be

Door Guy Van Vliet