Kinderen van Bart De Wever: “Ik mis papa als mama boos is. Van hem mogen we meer”

Bron © Story

Foto: BELGA

Als voorzitter van N-VA en burgemeester van Antwerpen is Bart De Wever een drukbezet man. En met de verkiezingen van 26 mei in aantocht zal hij de komende weken allicht niet al te vaak thuis zijn. “Ik mis hem vooral als mama boos is”, getuigt zijn elfjarige dochter Liesbet in Story. “Papa zegt meer ja dan mama.”

Bart De Wever moet het toegeven. “Dat zal de waarheid zijn, vrees ik. Papa is soms te soft. Dat is typisch voor de afwezige vader zeker? Ik heb niet veel zin om streng te zijn als ik thuis ben.”

De veertienjarige Simon, de jongste zoon van de Antwerpse burgemeester, mist zijn vader dan weer vooral op schooldagen. “Als ik hem al lang niet meer gezien heb.”

“Maar ook hij mist me om dingen gedaan te krijgen”, reageert de papa. “Als mama weg is, komt hij me op kousenvoeten vragen om iets online te bestellen. Achteraf blijkt dan dat hij er al weken over aan het zeuren was bij mama, maar het niet kreeg. Ik loop er dan met mijn twee voeten in. Met de jaren ben ik wel slimmer geworden: tegenwoordig vraag ik eerst of mama het goed vindt.”

Op welke vlakken hij wel streng is? “Huisdieren”, zegt Liesbet. “Al hebben we intussen wel een kat, Sabou. Ze heeft ons muizenprobleem opgelost.”

Door mtm