Barbara Sarafian: “Ondervraagd door de politie omdat ex-man mishandeling verzon”

© Patrick De Roo

“Mijn ex had zichzelf verwond en tegen de politie verteld dat ik het had gedaan.” Dat vertelt actrice Barbara Sarafian (51) deze week in Humo over haar echtscheiding.

bpr

Even in achteruit. Sarafian kreeg in september 2015 in volle schijnwerpers, tijdens de uitreiking van de Ensors op het Filmfestival van Oostende, een huwelijksaanzoek van haar toenmalige vriend. Ze leek aangedaan en zei ja, maar achteraf bleek dat ze dat toch niet zo prettig vond. “Toen had ik misschien al moeten begrijpen dat hij wel erg graag óók in de spotlights wilde staan”, klinkt het in Humo.

Het bleek inderdaad een valse start. In de zomer van 2017 raakte bekend dat hun huwelijk na goed een jaar – ze trouwden in mei 2016 – alweer voorbij was. En die breuk verliep klaarblijkelijk allesbehalve elegant; het leverde haar zelfs een politieverhoor op. “Hij had zichzelf verwond en de politie verteld dat ik dat had gedaan”, zegt ze.

Hoe haar huwelijk in een oorlog is kunnen eindigen? “Omdat ik niet van mijn fouten leer en weer eens had gedacht: ik krijg die paar dingen die bij deze man scheefzitten wel rechtgetrokken. Niet dus.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook