Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

24/04/2019 - BV & Co
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Mijn pop-uprestaurant !

Sergio Herman duikt zelf weer in de keuken

Stilzitten is niets voor Sergio Herman (48): in Brussel opende hij pas een nieuwe vestiging van zijn Frites Atelier, en nu al maakt hij plannen voor een nieuw restaurant. Dat wordt er eentje in het Zeeuws-Vlaamse Sluis, waar het voor Herman allemaal begon met zijn driesterrenzaak Oud Sluis. Een architect werkt aan het ontwerp voor een zaak in Retranchement, een plaats in Sluis die grenst aan Knokke-Heist. “Het wordt een privé­restaurant waar ik een keer of acht per maand ga koken”, zegt Herman. “Niet meer elke dag, dat heb ik gehad.”

In december gaf Herman aan dat hij opnieuw zelf achter de potten wil staan. Met Pure C, Blueness, Air Republic, The Jane en zijn zes vestigingen van luxefrituur Frites Atelier heeft hij heel wat zaken in zijn portefeuille zitten, maar in de keuken is hij niet vaak te vinden. “Als ik nu in die restaurants kom, dan kom ik eigenlijk in de keuken van iemand anders”, aldus Herman. “Soms kriebelt het om weer mijn eigen zaak te hebben. Maar dan zonder dat keurslijf van vroeger. Ik werk even hard, maar kan nu meer mijn momenten kiezen. Die vrijheid geef ik niet meer af.”(DVG)