Niet zo ‘Perfect’: Ed Sheeran begaat bouwovertredingen op zijn luxueuze villadomein

Bron © The Mirror

Sheeran kocht onder meer vier huizen in het landelijke Suffolk. Foto: EPA-EFE

Bouwperikelen voor Ed Sheeran. De Britse zanger zou een bouwovertreding begaan hebben bij de verbouwing van zijn luxueuze villa in Suffolk en zou daarom zijn buitensauna moeten verplaatsen.

De populaire zanger, die vooral bekend is van nummers zoals ‘Shape of You’ en ‘Perfect’, heeft het bij de verbouwing van zijn villa in het Britse graafschap Suffolk niet al te nauw genomen met de wetgeving. Zo zou de 28-jarige Sheeran geen bouwvergunning aangevraagd hebben om een buitensauna te bouwen. De officiële instanties hebben Sheeran nu de kans gegeven om een bouwaanvraag in te dienen. Doet hij dat niet, dan moet de buitensauna verplaatst worden.

Ook moet Sheeran een reuzegroot reclamebord verwijderen dat hij heeft opgehangen aan de buitenzijde van de The Lancaster Lock, zijn privépub, die genoemd is naar zijn vrouw Cherry Lancaster Seaborne.

De bouwovertredingen kwamen aan het licht nadat buurtbewoners zich zorgen maakten over het natuurreservaat op het landgoed van Sheeran. De zanger had in 2016 een aanvraag ingediend om een vijver aan te leggen met het oog op natuurbehoud. Zo beloofde hij de Coastal District Council dat de vijver een natuurlijke broedplaats zou vormen voor libellen en waterkevers en een drinkplaats voor andere zoogdieren. De aanvraag werd toen goedgekeurd op voorwaarde dat eventuele gebouwen enkel mochten dienen voor de instandhouding van de natuurlijke habitat en dus niet voor eigen gebruik.

Door LLA