Episch! NBA-ster Damian Lillard wint play-offserie met onwaarschijnlijke driepunter en wuift tegenstander van het parket

Foto: rr

In de play-offs van de NBA hebben de Portland Trail Blazers korte metten gemaakt met de Oklahoma City Thunder. Damian Lillard gooide 50 punten en de game winner door het netje op weg naar een 118-115-zege en een onoverbrugbare 4-1-voorsprong in de serie. Exit Russell Westbrook dus.

De clash tussen Portland en OKC in de eerste ronde werd vooraf gezien als de meest interessante van allemaal. Damian Lillard tegen Russell Westbrook en CJ McCollum tegen Paul George. Plus, op papier waren beide teams aan elkaar gewaagd.

Portland won de eerste twee wedstrijden voor eigen publiek dankzij een uitstekende Lillard (30 en 29 punten). Die maakte er een persoonlijk oorlogje van met Westbrook. Beide heren riepen constant dingen naar elkaar, goed voor wat good old trash talk. NBA-fans smulden ervan. In Game 3 haalde Westbrook het met 33 punten en 11 assists. Game 4 was echter voor de Blazers, die het voor eigen publiek konden afmaken in Game 5.

De Thunder waren klaar voor de strijd en leidden nagenoeg de hele wedstrijd, ondanks 34 punten van Lillard in de eerste helft. Met nog amper vijf minuten op de klok stonden de bezoekers zelfs tien punten voor. Maar toen ontbonden Lillard en McCollum hun duivels. Het laatste balbezit bij 115-115, na een misser van Westbrook, was voor Portland. Lillard kreeg met George een van de beste verdedigers in de NBA tegenover zich. De point guard keek naar de klok, zoals hij al zo vaak in dit soort momenten deed, nam een dribbel, zette een stapje opzij en knalde van net over de middellijn de winnende driepunter binnen: 118-115 en 4-1 in de serie.

De 28-jarige Amerikaan klokte af op 50 punten, 7 rebounds en 6 assists voor zijn team. Hij maakte zijn status van speler van de grote momenten helemaal waar. Dat hij na zijn winnende korf ook nog eens richting Westbrook en de Thunder wuifde, maakte het allemaal nog wat specialer.

Op sociale media ging het epische moment van Lillard rond als een vuurtje:

LEES OOK.Hij werd ooit gewelddadig beroofd voor 20 dollar, nu verdient deze geboren underdog miljoenen in de NBA met zijn winnende ‘bommen’ (+)

Ook Toronto en Philadelphia door

Naast Portland hebben ook Toronto en Philadelphia zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Eastern Conference. Toronto haalde het dinsdag in de kwartfinales van Orlando met 115-96. Kawhi Leonard (27 punten) en Pascal Siakam (24 punten) blonken bij het Canadese team uit. Door de zege klom Toronto op een onoverbrugbare 4-1 voorsprong.

Tegenstander in de halve finales is Philadelphia, dat het van Brooklyn haalde met 122-100. Joel Embiid loodste zijn team met 23 punten naar de zege. Philadelphia wint de ontmoeting met Brooklyn 4-1. In de andere halve finale in het oosten kijken Milwaukee en Boston mekaar in de ogen.

Uitslagen

EASTERN CONFERENCE

Toronto - Orlando 115-96 (Toronto wint met 4-1)

Philadelphia - Brooklyn 122-100 (Philadelphia wint met 4-1)

WESTERN CONFERENCE

Denver - San Antonio 108-90 (Denver leidt met 3-2)

Portland - Oklahoma City 118-115 (Portland wint met 4-1)

Door Vincent Van Genechten
    AANGERADEN
    Meest recent