Leraar met ongepaste interesse voor leerlinges vrijgesproken voor aanranding: “Maar dat wil niet zeggen dat de vrouw liegt”

Bron © BELGA
Gent -

Een leraar uit het Gentse die beschuldigd werd van aanranding van een leerlinge in 2007, is vrijgesproken door de correctionele rechtbank in Gent wegens gebrek aan bewijs. “Maar dat betekent niet dat wat de vrouw zegt onwaar is”, motiveerde de rechtbank.

De vrouw legde bij de behandeling van de zaak een emotionele getuigenis af in de rechtszaal. De feiten zouden gepleegd zijn toen ze 11 en 12 jaar oud was en in het vijfde leerjaar zat. De leraar startte volgens haar met een knuffel, maar gaf haar later nog een tongzoen en stak zijn hand in haar onderbroek. Het slachtoffer diende tien jaar na de feiten klacht in. “Ze was een kwetsbaar kind en ze is verliefd geworden op hem. Ze besefte dat het niet ok was en na jaren van schuldgevoel en schaamte deed ze aangifte”, stelde haar advocaat.

Uit het onderzoek bleek dat de school de leraar al eerder op het matje riep omdat hij te veel belangstelling toonde voor de meisjes van het zesde leerjaar. Zo mocht hij niet meer chatten met de leerlingen en geen buitenschoolse activiteiten met hen meer doen. “Uit de schooldocumenten blijkt dat er een gebrek aan afstand was tot zijn leerlingen, maar er is een groot verschil tussen een ongepaste houding en de aanranding van een minderjarige”, zei rechtbankvoorzitter Hans De Waele. “Er zijn geen materiële sporen of getuigen, maar we zien geen reden waarom de vrouw valse verklaringen zou afleggen. We kunnen niet met voldoende zekerheid besluiten dat de beklaagde zich schuldig heeft gemaakt, maar dat betekent niet dat wat de vrouw zegt onwaar is.”

Door LLA
AANGERADEN