Damien Broothaerts: van hordesprinter naar bobsleeër

Een bekende sporter dook op tijdens de testdag van de Belgian Bullets vandaag op het Sportkort in Leuven. Op zoek naar bobsleetalent bij zowel vrouwen als de mannen presenteerde Damien Broothaerts zich tussen het dertigtal kandidaten. Broothaerts is veelvuldig Belgisch kampioen op de hordesprint, een stevige jonge bovendien en momenteel topsporter bij Defensie. Hij maakte een meer dan goede indruk tijdens een sprinttest en een push-test en werd geselecteerd als één van de negen mannelijke kandidaten.

“Dit zou ik wel willen zitten als een nieuwe uitdaging na mijn atletiekcarrière”, zegt hij bij de testen, die worden uitgevoerd door onder meer Rudi Diels, voormalig coach van Kim Gevaert en de gouden 4x100-vrouwen van de Olympische Spelen van Peking 2008.

De bekendste naam in de selectie is ongetwijfeld die van Damien Broothaerts, een veelvuldig Belgisch kampioen hordelopen die op 36-jarige leeftijd klaar is voor een nieuw hoofdstuk. De overige vier mannen zijn de broers Niels en Klaas Huwel, Niels Mertens en Wout Verhoeven. Komend seizoen start de Belgische federatie immers met een tweemansbob bij de mannen, die op termijn eventueel ook kan doorgroeien naar een viermansbob.

Door Hans Jacobs
    Meest recent