Fietsende koperdief verdacht van twaalftal diefstallen

Evergem / Zelzate -

In Callemansputte in Zelzate is een koperdief opgepakt. Onderzoek wees uit dat de 34-jarige man aan een twaalftal koper- en metaaldiefstallen gelinkt kan worden. Hij zit voorlopig in de cel.

Een buurman van een leegstaande woning in Callemansputte merkte op zaterdag 13 april omstreeks 15.30 uur een man op toen die het huis verliet. Aangezien de man in het bezit was van koperen leidingen en de buurtbewoner dit verdacht vond, besloot hij de politie te contacteren.

“De lokale politie van de zone Puyenbroeck slaagde erin de man te identificeren en op te pakken”, laat persmagistraat Caroline Jonckers van het parket Oost-Vlaanderen weten. “Het gaat om een 34-jarige man zonder vaste woonplaats.”

De politie van de zone Assenede-Evergem had in de weken voordien al verschillende meldingen ontvangen van koperdiefstallen in woningen in Doornzele, Kerkbrugge en Evergem. Deze feiten werden ook gesignaleerd aan de andere politiezones.

Op de fiets met aanhangwagentje

Verder onderzoek van de politie van de zone Assenede-Evergem heeft intussen uitgewezen dat de verdachte gelinkt kan worden aan een twaalftal koper- en metaaldiefstallen. Ook voor feiten in Melle en Gentbrugge komt de verdachte in aanmerking. De verdachte, die zich verplaatste met een fiets met een aanhangwagentje, viseerde vooral leegstaande woningen of woningen in renovatie om koperen leidingen uit te stelen. Het koper bood hij dan aan bij een schroothandelaar.

De verdachte werd op zondag 14 april voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Die besliste om de verdachte aan te houden. De raadkamer in Gent bevestigde op 17 april zijn aanhouding.

Door svg