Tweevoudig Speelster van het Jaar Sofie Hendrickx ruilt Basket Namen voor Spirou Charleroi

Bron © BELGA

Hendrickx stopte in 2017 bij de Cats na het bronzen succes op het EK. Foto: BELGA

Voormalig Belgian Cat Sofie Hendrickx verlaat BC Namen en tekent voor drie seizoenen bij Spirou Ladies Charleroi, zo maakte haar nieuwe club woensdag bekend. De 32-jarige Antwerpse, tweevoudig Belgisch Speelster van het Jaar in 2006 en 2010, droeg veertien jaar het truitje van de nationale ploeg tot ze in 2017 stopte nadat ze als kapitein mee EK-brons afdwong.

Naast haar meer dan 100 interlands met de Belgian Cats was Hendrickx ook actief voor Sint-Katelijne-Waver, Kangoeroes Boom, Toulouse, Angers en Lulua voor ze in Namen aanbelandde. Met haar huidige club werd ze dit seizoen uitgeschakeld in de halve finales van de play-offs van de Belgische competitie tegen Sint-Katelijne-Waver, vorig jaar won ze met Namen wel nog de beker.

Charleroi, de ploeg van coach Vincent Bouffioux, was dit jaar pas zevende in de competitie. Een belangrijke reden voor Hendrickx om naar Spirou te verkassen is de deelname aan de European Women’s Basketball League, een Europese competitie onafhankelijk van de FIBA.

  • AANGERADEN
    Meest recent