Abonnee worden? Kies je leesformule

25/04/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De cast van ‘D5R’: Leyla, Vincent, Wout, Amber en Kyra.  Telenet

Opnames zesde seizoen ‘D5R’ zijn gestart

In Gent zijn de opnames gestart van het zesde seizoen van D5R (lees: De vijver), een populaire tv-reeks over vijf jongeren die op Ketnet begon en een tweede leven kreeg via Telenet en MNM.

Ketnet had opnieuw een succesprogramma beet toen het in september 2014 uitpakte met D5R. De titel van het programma – de vijver – verwees naar de vijver in het park in Vilvoorde waar vijf jongeren geregeld samenkwamen. In 2016 zond Ketnet de honderdste aflevering uit, in 2017 volgde een film in de bioscoop. In 2018 kreeg de reeks een vijfde seizoen, maar dan wel via Play en Play More van Telenet en de online kanalen van radiozender MNM. De eerste twaalf afleveringen werden 456.072 keer opgevraagd bij Telenet en bijna twee miljoen keer bekeken via het YouTubekanaal van MNM. In totaal hadden de afleveringen van het vijfde seizoen meer dan vijf miljoen views op alle platformen, zonder uitzending op tv.

In het zesde seizoen geeft Wout zijn studies op voor zijn studentenjob in de horeca en moet hij terug naar zijn ouderlijke huis in Vilvoorde. Kyra gaat gebukt onder zware druk van haar volgers op social media en haar verborgen relatie met een docent maakt het er niet makkelijker op. Voor Leyla hangt er nieuwe liefde in de lucht na de breuk met Jan. Maar als haar nieuwe vriend een stapje verder wil, worstelt ze met haar eigen geloofsovertuiging. Vincent kwam vorig seizoen eindelijk uit de kast en zit met zijn vriend Jonas op het juiste spoor, maar verleiding komt uit een onverwachte hoek wanneer hij heel onschuldig een eerste gokje waagt. Amber heeft zichzelf door haar studiedruk opgezadeld met een pillenverslaving. De ‘vriend’ die haar dit heeft aangesmeerd, blijkt gevaarlijker dan gedacht. De vriendschap tussen de vijf komt onder druk te staan.

De twaalf afleveringen van seizoen zes zijn vanaf juli te bekijken bij Telenet Play en later dit jaar via het YouTubekanaal van MNM, via MNM.BE en VRT NU. Seizoen zeven is vanaf december beschikbaar.(tdl)

AANGERADEN