Kans op lokaal onweer, rukwinden tot 80 kilometer per uur

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

Donderdagmiddag is het vaak bewolkt met perioden met regen of buien. Tussendoor zijn er enkele opklaringen. Plaatselijk is een onweer niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 11 en 17 graden. Er waait een matige zuidenwind met rukwinden tot 60 kilometer per uur en mogelijk meer tijdens een onweer. Dat voorspelt het KMI.

Donderdagavond vallen er nog enkele buien, eventueel met onweer maar in de loop van de avond en nacht wordt het overal droog met soms brede opklaringen. De minima liggen tussen 6 en 9 graden. De wind wordt zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Vrijdag is het eerst overal droog met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de namiddag kunnen er enkele plaatselijke buien vallen. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. Vrijdagavond wisselen wolken en opklaringen elkaar af en verwachten we hier en daar buien. Na middernacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen en in het tweede deel van de nacht verwachten we lichte regen vanaf de kust. De minima liggen tussen 6 en 9 graden.

Zaterdagochtend verlaat een storing, verbonden aan een depressie boven de Noordzee, ons land via het oosten maar wordt gevolgd door zeer onstabiele lucht met regelmatig buien, soms vergezeld van onweer. De maxima schommelen tussen 8 of 9 graden op de Hoge Venen en 13 graden in Vlaanderen. De wind is meestal vrij krachtig, en aan zee krachtig uit zuidwest tot west met rukwinden tot 80 kilometer per uur.

Zondag blijft het onstabiel met buien die soms ook onweerachtig zijn. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 12 of 13 graden in Vlaanderen. De wind is matig tot vrij krachtig uit noordwest.

Maandag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met plaatselijk nog kans op enkele buitjes. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Ardense hoogten en 15 in het westen. Dinsdag wisselen opklaringen af met bewolkte perioden en het blijft meestal droog. Het is zonniger aan de kust. De maxima schommelen tussen 11 en 17 graden. Woensdag is het wisselend bewolkt met meer zon aan de kust en krijgen we maxima tussen 11 en 17 graden. Donderdag opnieuw vrij zonnig en droog, met maxima tussen 11 en 18 graden.

VOOR ABONNEES