Virtueel naar het rusthuis (voor senioren die minder mobiel zijn)

Foto: Stad Gent

Gent -

Het Gentse stadsbestuur pakt op haar website uit met een virtuele rondleiding door haar rusthuizen. Daarmee hoopt ze vooral bejaarden te bereiken die minder mobiel zijn.

De inkomhal, de cafetaria, de kamers… Met een paar muisklikken navigeren bejaarden door hun toekomstige woning op de website van de stad. Normaal gezien gaat het anders: dan krijgen senioren samen met hun kinderen of kleinkinderen zelf een rondleiding in het rusthuis. “Maar we willen ook minder mobiele mensen die verhuizen een voorsmaakje geven”, zegt schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens (SP.A).

Uit cijfers van de Stad blijkt dat zestig procent van de Gentse zestigplussers dagelijks of wekelijks op internet surft. “Acht jaar geleden was dat amper veertig procent”, aldus Coddens. “Steeds meer senioren vinden hun weg op digitale media en daar willen we op inspelen. Al hebben we natuurlijk liefst dat de mensen ook persoonlijk een bezoek brengen.”

Naast vijf rusthuizen kan je ook in heel wat assistentiewoningen, het dagverzorgingscentrum en de lokale dienstencentra een virtueel kijkje nemen. De volledige kaart vind je via stad.gent of ocmwgent.be

Door Tuly Salumu
AANGERADEN
Meest recent