Gent kan zeven keer naar Lokale Helden kijken en luisteren

Gent - Vrijdag 26 april is er in tal van steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel een nieuwe editie van Lokale Helden. Lokale Helden is een evenement van Poppunt waarbij lokaal talent een podium en een publiek geboden wordt. Ook Gent doet mee: op een zevental locaties zijn er concerten, en die gaan van hiphop (in het Keizerspark), tot metal in jeugdhuis De Asgaard in Sint-Amandsberg. Maar er is meer dan dat. En alles is gratis.

In De Centrale in de Kraankinderstraat heeft Gentertainment#2 plaats. Gegroeid vanuit de werking van de vzw Jong tonen jongeren er het resultaat van waar ze mee bezig waren en zijn: het project Cult'Us. Freddie Konings speelt het slotconcert. Vanaf 20 uur.  meer info: klik hier.

In muziekcafé De Loge, in de Annonciadenstraat, dat dezer dagen ook begint aan de viering van het 11-jarige bestaan van het café, hebben ze de afgelopen dagen speeddates tussen verschillende muzikanten georganiseerd. Het resultaat is vrijdagavond allemaal te beluisteren in meerdere sessies. En het zijn er niet weinig: een en ander leverde zes New Blends op. Details: klik hier.

Het zou al een wonder zijn dat roots- en bluescafé Missy Sippy in Klein Turkije niet zou meedoen aan lokale helden. Het café biedt er sinds een aantal jaren niet enkel een podium aan ervaren binnen- en buitenlandse artiesten, lokaal talent kan er diverse keren per week komen jammen en spelen dat het een lieve lust is. Vrijdag geeft Missy Sippy het podium aan  A murder in Mississippi: een broer, een zus en 4 kompanen brengen een mengeling van blues, rootsrock, country, Ierse folk en voodoo magic. Alles weten? Klik hier.

In The Manufactory in de Onderstraat organiseert het muziekblad 33/45 een concert met Galine. Galine was aanvankelijk een soloproject met piano en stem de Nederlands-Belgische Diana Kuyvenhoven, maar is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band die naar electropop neigt. Details: klik hier.

In het Keizerspark aan de Vlaamse Kaai verzamelen hiphoppers vanaf 19 uur om er een jamsessie onder elkaar te houden. Cypheren, heet dat dan. Alle details hier.

Verder is er ook nog jeugdshuis De Asgaard in Sint-Amandsberg, aan de Antwerpsesteenweg 763. Daar houden ze vanaf 20 uur een mini metalfestivalletje.

Nog in Sint-Amandsberg organiseren ze in Villa Anamma, het vroegere Carelshof, zowaar al een voorsmaakje van de tiende editie van het Copacobana Festival. Op 26 en 27 april is er daar in samenwerking met Lokale Helden Mini Copia.  Meer info hier.

Door Rudy Tollenaere