Bruce Springsteen kondigt nieuw album aan: “Een juwelendoosje van een plaat”

© AFP

Bruce Springsteen heeft donderdag aangekondigd dat op 14 juni zijn nieuwe plaat verschijnt. “Een juwelendoosje van een plaat”, zei de zanger op Instagram.

adm

“Deze plaat is een terugkeer naar mijn solo-opnamen met karaktergedreven liedjes en prachtige, filmische orkestrale arrangementen”, aldus Bruce Springsteen nog. Hij deelde ook een foto van het hoesje van de plaat, waarop een glanzend wild paard te zien is in een woestijnachtige omgeving.

Springsteen was zijn volgers al drie dagen nieuwsgierig aan het maken, met geheimzinnige foto’s van een eindeloze rechte weg door de woestijn, en stekelige bomen. In de nacht van donderdag op vrijdag (om O6.00 uur Belgische tijd) wordt een eerste nummer van het album gelost, met videoclip. Het nummer heet “Hello Sunshine”, en is een van de 13 nummers op de nieuwe plaat.

Springsteens laatste album dateert van vijf jaar geleden. In de periode van eind oktober 2017 tot eind 2018 stond hij meer dan 200 keer in het Walter Kerr Theatre op Broadway, met de intimistische show “Springsteen on Broadway”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK