Ruim 70.000 passagiers getroffen door staking bij luchtvaartmaatschappij SAS, ook Belgische vluchten geschrapt

Bron © BELGA

Foto: reuters

Het Scandinavische luchtvaartbedrijf SAS schrapt vrijdag honderden vluchten als gevolg van een staking van piloten in Zweden, Denemarken en Noorwegen. Tussen de leiding van het bedrijf en de piloten speelt al langer een loonconflict. De tussenkomst van een bemiddelaar kon geen oplossing bieden. Ook op Brussels Airport zijn de vluchten van en naar Kopenhagen, Stockholm en Oslo getroffen.

In totaal vertrekken 673 vluchten niet door de acties, waardoor de reisplannen van ongeveer 72.000 passagiers in de war raken. Het gaat zowel om Europese als langeafstandsvluchten van de luchtvaartmaatschappij van Deense, Zweedse en Noorse komaf.

SAS vliegt ook vanaf Brussels Airport. Vluchten van de maatschappij tussen Zaventem en Kopenhagen, Stockholm en Oslo die vrijdag op de planning stonden, zijn geschrapt volgens de website van Brussels Airport. Het gaat het om 14 vluchten doorheen de dag: telkens twee vluchten van en naar Stockholm en Oslo, en drie verbindingen met Kopenhagen.

De vluchten uitgevoerd door partners van SAS zijn niet getroffen. het gaat om 30 procent van de vertrekkende vluchten, meldt SAS nog.

De piloten staken voor 2,3 procent opslag en een betere planning van de uurroosters.