Wout van Aert geeft serieuze hint over zijn veldritseizoen door mee het WK-parcours op de weg te gaan verkennen

Foto: Photo News

Wout van Aert trekt begin volgende maand mee naar Yorkshire voor de verkenning van het WK-parcours met bondscoach Rik Verbrugghe. Als Van Aert effectief toezegt, mist hij de start van het veldritseizoen.

Klik hier voor onze digitale wielergids

LEES OOK. Nederlandse bondscoach wil Mathieu van der Poel absoluut meenemen naar het WK: “Parcours is hem op het lijf geschreven”

Van Aert heeft toegezegd om op 6 mei in het gezelschap van bondscoach Rik Verbrugghe en Oliver Naesen het WK-parcours in Yorkshire te verkennen. Zonder al toe te zeggen voor het WK geeft Van Aert hiermee een duidelijk signaal. Hij is bereid tijd te investeren in de verkenning en dat kan er alleen maar op wijzen dat hij met de gedachte speelt om op zondag 29 september ook effectief aan de start te staan.

WB veldrijden

Dat zou wel gevolgen hebben voor zijn veldritcampagne. Het WK op de weg wordt pas eind september gereden, op een moment dat de veldrijders al in de Verenigde Staten zijn om hun eerste twee manches voor de Werelbeker te rijden.

Van Aert reed vorige winter nog wel de wedstrijden in Iowa en Waterloo, Mathieu van der Poel niet. Die was toen nog aan het recupereren van zijn mountainbikeseizoen. Ook in Nederland droomt bondscoach Koos Moerenhout luidop van Mathieu van der Poel. Of hij in Yorkshire van de partij zal zijn, is nog geen uitgemaakte zaak. Tegelijkertijd vindt in Tokyo immers het testevent mountainbike plaats op het parcours waar hij in 2020 olympisch kampioen wil worden.

Door wvo