Preud’homme bevestigt vertrek van Carcela en Mpoku, Carcela reageert subtiel op Instagram

Foto: Isosport

Geen basisplaats voor Mehdi Carcela bij Standard vrijdagavond in de belangrijke match op bezoek bij Antwerp (2-1). De sleutelspeler van de Rouches werd net zoals zijn maatje Mpoku op de bank gezet door Preud’homme. Achteraf bevestigde de trainer van Standard dat beide spelers willen vertrekken bij Standard.

LEES MEER.Carcela en Mpoku mogen weg bij Standard

Helemaal onverwacht was de plaats op de bank voor Carcela niet. Een dag eerder had Preud’homme zijn balvirtuoos al publiekelijk op de vingers getikt.“Mehdi kan iets creëren, maar ik had de hoop hem nog beter te maken”, zei Preud’homme. “Of ik dat volgend seizoen nog kan? Dat denk ik niet. Hij heeft voor een bepaalde structuur in zijn carrière gekozen, waarin hij niet die absolute wil heeft om drie à vier procent beter te worden.”

Carcela “reageerde” subtiel met een Instagram-story vanuit de kleedkamer voor de match waarin de tekst “J’ai tout donné” weerklinkt. Alsof hij op die manier wil zeggen aan Preud’homme dat hij wel alles gegeven heeft.

Achteraf op de persconferentie na de match tegen Antwerp bevestigde Preud’homme nog eens dat Carcela en Mpoku weg mogen bij Standard. “We hebben dat afgesproken in het begin van het seizoen”, aldus Preud’homme. “Carcela wil zijn carrière rentabiliseren. Hij is nog een jaar gebleven, maar wil zelf weg. Mpoku kreeg al veel aanbiedingen en drukte ook de wens uit om weg te gaan. Als ze zouden willen blijven, mogen ze blijven. Ik vind het twee goede spelers en ik train ze graag. Maar als ze weg willen, is er weinig tegen te doen.”

Preud’homme bevestigt vertrek van Carcela en Mpoku, Carcela reageert subtiel op Instagram
Preud’homme bevestigt vertrek van Carcela en Mpoku, Carcela reageert subtiel op Instagram
Door md, lvdw
AANGERADEN