Thierry Neuville wint tweede rally op rij in Argentinië

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé) heeft zondag de Rally van Argentinië gewonnen. De 30-jarige Luikenaar had 48.4 voor op zijn Noorse teammaat Andreas Mikkelsen. De Fransman Sebastien Ogier (Citröen C3) werd op 1:04.8 derde.

Het is de tweede zege op rij voor Neuville. Eind vorige maand was hij ook de beste op Corsica. Hij verstevigde dan ook zijn leidersplaats in het kampioenschap. Na vijf van veertien rally’s heeft hij tien punten voor op titelverdediger Ogier en 28 op de Estlander Ott Tänak (Toyota Yaris).

In zijn carrière won Neuville al elf WK-rally’s. In 2014 won hij in Duitsland, in 2016 op Sardinië, in 2017 in Corsica, Argentinië, Polen en Australië, in 2018 in Zweden, Portugal en Sardinië.

Het Belgische duo trekt met een bonus van tien punten richting Chili voor de volgende opdracht. “Dit is een geweldige overwinning. Een zege van het collectief”, reageerde Neuville. “Iedereen heeft heel hard gewerkt. Niet alleen het team hier aanwezig in Argentinië, maar ook in de fabriek in Duitsland. We hebben progressie gemaakt en daar ben ik dankbaar voor. We scoren hier belangrijke punten, maar er komen nog moeilijke opdrachten. Te beginnen over twee weken in Chili. Een wedstrijd waar we niets van weten. Als we daarna nog de leiding in het kampioenschap hebben, komen we naar Europa en wordt het moeilijker. Want dan wacht ons weer meer schoonmaakwerk als eerste op de baan.” .

Door blg
  • Meest recent