Lefevere had meer van verwacht van zijn ploeg in La Doyenne, bij Lotto Soudal beseffen ze: "Klassiekers waren niet goed"

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Deceuninck - Quick-Step was niet aan het feest na Luik-Bastenaken-Luik. Topfavoriet Julian Alaphilippe eindigde als 16e. “Dit was wellicht de koers te veel voor Alaphilippe”, sprak teammanager Patrick Lefevere “Met het was wel een schitterend voorjaar, met veel overwinningen.”

LEES OOK. Er staat geen maat op Jakob Fuglsang: 34-jarige Deen wint loodzware Luik-Bastenaken-Luik na heerlijke solo

“Julian was onze kopman en de ploeg heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Misschien - achteraf is het altijd makkelijk natuurlijk - doen we dat iets te vroeg, maar we zijn intussen al gewoon dat de andere ploegen eerst ons bord leegeten en dan pas zelf beginnen te rijden. Vandaag hadden we een beetje schrik van het trio Wanne, Stockeu en Haute-Levée, maar uiteindelijk heeft de berg een muis gebaard. Zelfs La Redoute bracht niet wat ervan verwacht werd. En dan met die regen, iedereen zat toch een beetje verkleumd op zijn fiets. Julian gaf toe dat hij de benen niet had om het verschil te maken en Phil (Gilbert) had die ook niet. Dat hebben we gezien op La Redoute. Misschien was dit wel de koers te veel voor Julian. Hij voelde een zekere vermoeidheid, maar hij wilde alsnog proberen om die laatste koers erbij te nemen.”

“Ik ga niet wegsteken dat we er iets meer van verwacht hadden of heel veel meer, maar ik kan of mag eigenlijk niet ontgoocheld zijn, want dat zou ondankbaar zijn tegenover mijn renners. Ze hebben er alles uitgehaald in het voorseizoen. Meer dan dat en we mogen heel tevreden terugblikken.”

"Klassiekers waren niet goed", maar Marc Sergeant "kan renners niets verwijten"

Lotto Soudal kan niet meteen terugkijken op een sterk voorjaar met klinkende resultaten. Hoopgevend waren de prestaties van Bjorg Lambrecht en uiteraard was er ook het werelduurrecord van Victor Campenaerts. "Maar de klassiekers waren niet zo goed", gaf teammanager Marc Sergant toe. "Al kan ik deze groep niets verwijten."

Vorig jaar was er de zege met Tiesj Benoot in de Strade Bianche, in 2019 wist Lotto Soudal geen spraakmakende resultaten te boeken. "Deze groep, laat ons zeggen vanaf de Brabantse Pijl heeft het heel goed gedaan en ook attractief gekoerst. Dat was wat we een beetje misten in het Vlaamse voorjaar. De jongens hadden volgens mij iets te weinig vertrouwen, iets te weinig grinta om er echt voor te gaan, en dat heb je in die koersen helemaal nodig."

Wellens wordt derde in de Brabantse Pijl, Lambrecht vierde in de Waalse Pijl en dan was er zondag een elfde stek voor Wellens in Luik. "Ik ben tevreden met dat resultaat", zei Sergeant, "zeker na wat er allemaal gebeurd is onderweg. Op een gegeven moment was Wellens zijn kleren aan het veranderen, en toen begon Deceuninck - Quick-Step ineens door te rijden en verzeilde hij in een tweede peloton. Het heeft veel moeite gekost om hem terug vooraan te brengen, een paar jongens waren daardoor opgesoupeerd. Daarna was het aan Tim. Zijn plan was duidelijk: voorsprong nemen voor de Roche-Aux-Faucons, maar het was niet genoeg, tegen dat Astana-blok. Dertig seconden was ideaal geweest, dan maak je kans om mee te zitten in de ontsnapping. Maar dit was net te weinig en gelukkig houdt hij daarna nog stand in die groep en wordt hij elfde."

Door Jeffrey Fierens
AANGERADEN
Meest recent