Total-Direct Energie jaagt met monsterbod op Deceuninck - Quick Step-topper Julian Alaphilippe

© GMAX AGENCY

Julian Alaphilippe (26) is grof wild op de transfermarkt. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Jean-René Bernaudeau van Total-Direct Energie een jaarloon van 4 miljoen euro veil voor de Fransman, die nummer één van de wereld is.

hc

Sommige bronnen fluisterden al dat de deal geklonken is, maar Alaphilippes makelaar Dries Smets ontkende dat gisteren in alle toonaarden. “Er is effectief heel veel interesse voor Julian. En dat is ook normaal. Maar niets is al rond, ik zweer het je. Binnenkort ga ik met Patrick Lefevere, Julians huidige ploegmanager, praten. Daarna zien we verder.”

Twee jaar geleden wou ook al zowat elke Franse ploeg hem, maar toen verkoos Alaphilippe bij Lefevere te blijven. Ook Sky-manager Dave Brailsford is al langer gecharmeerd door de winnaar van de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl. “Maar ik praat niet over cijfers of over geïnteresseerde teams”, aldus nog Smets. Door de injectie van Total heeft de Franse ploegmanager Bernaudeau financieel nochtans nog meer armslag dan afgelopen winter, toen al Niki Terpstra werd ingehaald. Met Kevin Desmedt en Johan Molly kwamen respectievelijk een mecanicien en een verzorger van Lefeveres ploeg ook over.

LEES MEER.Patrick Lefevere: “Ik heb achttien renners die einde contract zijn en voor mij zijn die allemaal even belangrijk”

LEES OOK

Nu in het nieuws