Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

29/04/2019 - Beveren-Waas
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Organisator Bruno De Naegel (vooraan) was blij dat het weer op zondagvoormiddag wat beter was.mwm

Rukwinden en regen spelbrekervoor ‘Herbeleef de middeleeuwen’

MIDDELBURG

-

De derde editie van Herbeleef de middeleeuwen was er een in mineur. Wind en regen gooiden roet in het eten. Drie standhouders kwamen niet opdagen en twee vertrokken weer naar huis.

“Het begon nochtans heel goed”, zegt organisator Bruno De Naegel. “Zo was onze schoolnamiddag op vrijdag een groot succes. Maar liefst 250 kinderen woonden onder meer een roofvogelshow en demonstraties van oude ambachten bij.”

“Op zaterdagmorgen liep het echter fout. Felle rukwinden zorgden ervoor dat sommige standhouders in de problemen raakten. Zaterdagnacht en zondagochtend kregen we dan weer heel wat regen over ons heen. Gelukkig werd het weer zondagvoormiddag wat beter.”

Op Herbeleef de middeleeuwen waren heel wat re-enactors met een passie voor de Vikingen van de partij, waaronder veel kennissen en vrienden van organisator Bruno De Naegel, zelf een fervent liefhebber van de Vikingtijd. “Toen ik een paar jaar geleden vaststelde dat er in onze regio voor liefhebbers van re-enactment van de middeleeuwen niets bestond, besloot ik dit evenement op te starten. De eerste keer hadden we prachtig weer en verwelkomden we 3.500 bezoekers. Vorig jaar was dat net als dit jaar door het slechte weer wat minder.”

Leven als Vikingen

bruno schelkens re-enactor “Als re-enactors van de Vikingtijd vinden wij het zalig om eventjes te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit”

De stevige Vikings van Valland Vikingen uit Beveren-Waas trokken zich van het slechte weer niets aan en vertoefden het voorbije weekend in het verre verleden van de Vikings.

“Als re-enactors van de Vikingtijd vinden wij het zalig om eventjes te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit”, zegt Bruno Schelkens, die het voorbije weekend met zijn vrouw en twee kinderen naar Middelburg afzakte. “We kijken nu al uit naar een bijzondere vakantie. Deze zomer trekken we namelijk naar het Vikingopenluchtmuseum in het Deense Ribe, waar we drie weken lang zullen leven als Vikings.” (mwm)