Goed nieuws voor Oostende: zware schorsing Lasisi kwijtgescholden

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Elias Lasisi heeft goed nieuws gekregen: zijn zware schorsing tot tien september is teruggebracht tot 6 speeldagen. Oostende kan dus in principe vrijdag al weer een beroep doen op zijn guard.

Elias Lasisi kreeg eerder deze maand een effectieve schorsing voor de rest van het seizoen. Van 10 september tot 31 december was het een voorwaardelijke schorsing. Die had Lasisi gekregen nadat hij in de match tegen Luik een scheidsrechter tegen de grond zou hebben geduwd. Lasisi ging in beroep tegen die schorsing en dat beroep was redelijk succesvol. Hij kon dankzij videobeelden aantonen dat er geen sprake was van een duw of kopstoot, maar enkel contact.

In tegenstelling tot wat beweerd werd in het verslag had Lasisi ook onmiddellijk en vrijwillig het terrein verlaten. Al die elementen leidden ertoe dat Lasisi nog slechts een effectieve schorsing kreeg van 6 speeldagen (speeldag 25-30) en een effectieve geldboete van 1.000 euro. Dat zou betekenen dat Lasisi vrijdag kan aantreden met Oostende tegen Limburg United.

Door cpm, rpo
  • Meest recent