4 nieuwe bierfietsroutes in de Leiestreek

  • Toerisme Leiestreek kwam de nieuwe brochures voorstellen in Deinze, met de Leie als achtergrond.
Deinze / Nevele / Zulte - Toerisme Leiestreek plaatst in 2019 het thema ‘bier’ voluit in de kijker. De nieuwe publicatie ‘Bier in de Leiestreek’ bundelt vier verrassende fietsroutes vanuit Izegem, Waregem, Deinze en Gent om de biertroeven in de Leiestreek te ontdekken. “De Leiestreek onderscheidt zich met een authentiek aanbod van streekbieren. De Vlaamse roodbruine bieren zoals Rodenbach genieten wereldfaam. Een twintigtal brouwerijen, aangevuld met unieke bieradressen behoren tot de echte schatten van de streek”, aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek. Eén van de bierroutes start bij Sint-Canarus in Gottem.

Sint-Canarus

De brochure ‘Bier in de Leiestreek’ bevat vier fietsroutes die starten in Izegem, Waregem, Deinze en Gent. De route die start in Deinze is 44 km lang en start bij brouwerij Sint-Canarus, Polderweg 2 in Gottem. Met de Leie als gids ontdek je de leukste bieradresjes van de Leiestreek in Dentergem, Oostrozebeke, Meulebeke, Ingelmunster, Wielsbeke en Zulte. De karaktervolle streekbieren kan je proeven in sfeervolle cafés, restaurants en te bezoeken brouwerijen. 

De brochure ‘Bier in de Leiestreek’ is gratis verkrijgbaar in het kantoor van de toeristische dienst  ‘Langs de Leie’ in dienstencentrum De Leiespiegel, Brielstraat 2 in Deinze. Je kan de brochure ook hier online bekijken en downloaden.

De nieuwe bierfietsroutes zijn een aanvulling op het ruime aanbod van Leiestreek Lusjes. Deze fiets- en wandellusjes zijn, net als de bierpocket, gratis verkrijgbaar bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN