CCC brengt met Van Avermaet en Pauwels laatste twee winnaars in stelling in Ronde van Yorkshire

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Greg Van Avermaet verdedigt deze week zijn titel in de Ronde van Yorkshire (2.BC). Zijn ploeg CCC brengt met Serge Pauwels ook de winnaar van 2017 (en de nummer drie van 2018) aan de start.

“Met de laatste twee winnaars in onze rangen, is het duidelijk dat de Ronde van Yorkshire een wedstrijd is die onze ploeg ligt. Ons doel is opnieuw op het podium te staan”, zegt sportdirecteur Jackson Stewart. “Naast Greg en Serge hebben we renners voor de klassiekers zoals Pawel Bernas, Michael Schär, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck. Zij genoten na de kasseiklassiekers van een rustpauze. En we hebben ook Alessandro De Marchi, die een solide week in de Ardennen achter de rug heeft.”

Van Avermaet kijkt uit naar de Ronde van Yorkshire, een vierdaagse die donderdag begint. “Het is altijd een prettig gevoel als je voor een wedstrijd het nummer 1 kan opspelden”, zegt de olympisch kampioen. “Ik kijk uit naar de wedstrijd en ga trachten mijn titel te verdedigen. Het is geen gemakkelijke wedstrijd maar ik denk dat we een sterke ploeg hebben, vooral met Serge Pauwels die in 2017 de beste was. Als klassiek renner zijn er niet veel rittenwedstrijden waarin ik een realistische kans heb om het eindklassement te winnen. Maar de ritten in de Ronde van Yorkshire liggen mij. Het wordt ook een goeie kans om het parcours voor het WK van dit jaar te verkennen.”

Door Belga
AANGERADEN
Meest recent