Adriaan Van den Hoof zonder Discobar Galaxie in Gentse Capitole

© if

Adriaan Van den Hoof was woensdagavond bij Van Giuls & Gasten nog te zien als DJ Loveboat van Discobar Galaxie om een en ander te vertellen over het 25-jarige bestaan van Discobar Galaxie. Discobar Galaxie, waarmee hij overigens diverse keren op de Gentse Feesten stond. Zaterdag 4 mei is Adriaan Van den Hoof opnieuw in Gent: in de Capitole, waar hij zijn show Ja, maar eerst een diploma brengt. Zonder discobar Galaxie dus, al brengt Van den Hoof wel een muzikale sidekick mee, in de persoon van Tom Peeters.

Rudy Tollenaere

In een interview dat Dennis Van Goethem van Het Nieuwsblad naar aanleiding van de nieuwe show van Van den Hoof deed, benadrukte Adriaan dat hij zichzelf niet echt een stand-upcomedian vindt: "Ik ben geen stand-upcomedian, zoals Alex Agnew of Bart Cannaerts. Geef hen een micro en ze beginnen moppen te tappen. Ik ben zelf meer een verteller", aldus de man die we inderdaad van vele stielen kennen: quiz- en programmapresentator, discobar Galaxie, maar die wel een theateropleiding genoot en dat nog altijd zijn eerste liefde vindt.

Hij vertelt vooral verhalen, over zichzelf, verhalen die gebaseerd in op herinneringen die hij naar boven haalde tijdens brainstorms met vrienden. Verhalen ook over verschijnselen, toestanden en figuren die de tijdsgeest bepalen. Waarover die gaan is bij Adriaan Van den Hoof vooraf niet wetenschappelijk exact te bepalen, want hij gaat er nogal prat op dat een deel van zijn show elke opvoering weer wel echt anders is. Van den Hoof stelt zich vragen bij de onderwerpen die hij aansnijdt, heeft er bedenkingen bij, maar zadelt de zaal niet op met zijn hoogstpersoonlijk vlijmscherp oordeel. Verwacht u dus niet aan een vloedgolf van verontwaardiging zoals bij Alex Agnew wel eens het geval kan zijn.

Jeroen Meus

"Van den Hoof is de Jeroen Meus van de comedy. Zijn nieuwe voorstelling drijft zoals gebruikelijk op nostalgie, maar hij wil ook iets kwijt over Bazart en Dries Van Langenhove", zo schreef comedyrecensent Karel Michiels in De Standaard, en Michiels weet waarover hij het heeft, want hij kent de sector al decennia.

Onderwerpen waar u zich mag aan verwachten: Vlaamse muziek, Bazart, Bo Van Spilbeeck, en twee ridders uit 1302 die zich afvragen wat Dries Van Langenhove met hun strijdkreet deed. En hier en daar ook meer dan een streepje muziek. Behoudens onverwachte wijzigingen natuurlijk.

Ja, maar eerst een diploma. Adriaan Van den Hoof. Zaterdag 4 mei, Capitole. Ticketinfo: klik hier.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt