Iker Casillas afgevoerd naar ziekenhuis na hartaanval: doelman is buiten levensgevaar

Foto: AP

Doelman Iker Casillas ligt in het ziekenhuis nadat hij op training een hartaanval heeft gehad. Dat meldde zijn club FC Porto woensdag. De Spaanse recordinternational (167 caps) maakt het naar omstandigheden goed en is buiten levensgevaar.

De 37-jarige oud-keeper van Real Madrid raakte woensdagochtend onwel op de training van Porto. Nadat hij met spoed naar een ziekenhuis in de stad werd vervoerd, constateerden de doktoren een myocardinfarct, een infarct aan het weefsel van het hart. Casillas heeft inmiddels een hartbehandeling ondergaan.

Dit seizoen komt hij niet meer in actie voor Porto, dat met Benfica een hevige strijd voert om de titel in de Liga NOS. Titelverdediger Porto heeft twee punten achterstand, met nog drie wedstrijden te gaan. Casillas stond vrijdag nog de hele wedstrijd onder de lat in het competitieduel met Rio Ave (2-2).

Later op de avond stelde Casillas de voetbalwereld gerust: "Alles onder controle hier. Het was schrikken, maar mijn krachten zijn intact. Bedankt voor alle steun."

Casillas was lang een van de beste doelmannen ter wereld in dienst van Real Madrid. Hij speelde liefst zestien seizoenen voor de Koninklijke, zijn jeugdclub. Hij won alles wat er te winnen valt, waaronder vijf titels en drie keer de Champions League. Met Spanje werd hij in 2010 wereldkampioen en twee keer Europees kampioen (2008, 2012). Casillas is de speler met de meeste wedstrijden in de Champions League.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN