Filip Dewinter wil verplichte geboortebeperking in derde wereld: “Waar ik voor pleit is een klimaatknip”

Bron © VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws

Foto: BELGA

Filip Dewinter wil de opwarming van de aarde tegengaan door de overbevolking aan te pakken. Het Vlaams Belang-kopstuk pleit in dat kader voor een “klimaatknip”, een verplichte geboortebeperking in ontwikkelingslanden. Landen die zich niet engageren, krijgen geen ontwikkelingshulp meer. Dat stelt Dewinter in een interview met VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws.

“Het grote probleem is niet de uitstoot van een dieselwagen of koeien die te veel CO2 uitstoten. Het grootste probleem voor het klimaat is de gigantische toename van de wereldbevolking”, zo stelt Dewinter.

Het Vlaams Belang-kopstuk richt zijn pijlen in het bijzonder op ontwikkelingslanden. “Waar ik voor pleit is een ‘klimaatknip’”, klinkt het in een interview met VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. “Dat betekent het inperken van de bevolking door geboortebeperking, zeker in de derdewereldlanden waar de bevolkingsexplosie op dit moment exponentieel is. Door bijvoorbeeld te zorgen dat er geen ontwikkelingshulp meer gegeven wordt aan derdewereldlanden, zonder dat die landen zich engageren tot geboortebeperking.”

Eenkindpolitiek

“De eenkindpolitiek in China heeft goed gewerkt en kan een voorbeeld zijn voor andere landen”, zegt de vader van drie dochters nog. “Neem nu Nigeria als voorbeeld. De problemen zijn er gigantisch op het vlak van milieuproblematiek, maar ook op vlak onderontwikkeling. We moeten rekening houden met eventuele migratie van die mensen naar die gebieden waar wel nog toekomst is, waar wel middelen zijn, waar wel grondstoffen zijn. Waar relatieve welvaart en rijkdom is.”

Door rrln