Abonnee worden? Kies je leesformule

02/05/2019 - Extra
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Qmusic

Zwangere Heidi Van Tielen doet wat zus Erika ook deed: kiezen voor onzekerheid

Toch een klein bommetje in radioland. Qmusic-presentatrice Heidi Van Tielen (33) stopt met presenteren. Ze verlaat de populaire Ochtendshow die ze samen met Wim Oosterlinck en Sam De Bruyn presenteert. En daarbovenop maakt ze bekend dat ze zwanger is van een jongen. Gewaagd, je zou denken, je job opgeven als je zwanger bent.

“Ik begrijp dat mijn beslissing veel mensen verbaast”, vertelt Heidi Van Tielen. “Waarom geeft ze zo’n droomjob op? Net nu? Maar er is meer in het leven dan enkel je droomjob uitoefenen. Onderschat ook niet hoe hoog het werkritme ligt. Ik heb mijn job elf jaar lang altijd op de eerste plaats gezet en heb het heel erg graag gedaan, maar je raakt zo ook vergroeid met wat je doet. Het is heel intensief. Ik wil mijn leefwereld weer opentrekken.”

Nieuwe jobplannen heeft ze nog niet. Net als haar zus Erika in 2013 kiest ze voor de onzekerheid. Erika verliet de VRT zelf en sprong in het onbekende. Nu speelt ze mee in de VTM-soap Familie. “Ik heb ook met haar gepraat over deze belangrijke beslissing. De omstandigheden waren anders, maar ook zij heeft beslist: Ik ga voor mijn eigen geluk, ik doe het gewoon. Ze is een goeie steun, net zoals mijn familie.”

Of Heidi in de media zal blijven? Dat zou goed kunnen, ik weet het nog niet. Ik sluit niets uit. Ik weet wel dat ik inmiddels door de Ochtenshow goed getraind ben in verstoorde nachten. Met een zoon op komst zal dat nog van pas komen. Ik wou al lang mama worden, maar wilde het pas zijn op het best mogelijke moment. Omdat ik zo voor mijn werk leefde, stelde ik het wat uit. Nu heb ik gedaan wat ik heb willen doen. Nu is het moment. Ik zal niet meer gewekt worden door mijn wekker, maar door babygekrijs.” (ldb)

Hoofdpunten