Roeselare hangt bordjes gelijk in volleybalfinale tegen Maaseik

Foto: Dick Demey

De tweede titelfinale tussen Maaseik en Roeselare is opnieuw uitgedraaid op een tiebreak. In tegenstelling tot zaterdag slaagde Knack er deze keer wel in om een 5-11-voorsprong om te zetten in winst. De tussenstand in deze best-of-five wordt zo 1-1. Zaterdag wordt in Schiervelde wedstrijd nummer drie afgewerkt.

In een gelijkopgaande eerste set kwamen beide teams vooral in het midden zeer sterk voor de dag. De twee rivalen gingen op hun elan verder in set twee. Cox scoorde vlot voor Maaseik, Tuerlinckx deed dat voor de bezoekers. Met een stevige opslagreeks bracht Cox de score in evenwicht. Set drie ging naar een quasi foutloos Roeselare. Met een ace sleepte Jolan Cox de tweede opeenvolgende tie-break uit de brand. Daarin liep Roeselare, met Van De Velde aan opslag, uit van 4-4 naar 4-8. Tuerlinckx diepte uit naar 5-12. Met Zimmermann on serve leek een nieuw mirakel zich te voltrekken (10-12), maar Verhanneman en Van Hirtum hielden het hoofd koel.

Setstanden:

23-25, 25-20, 23-25, 25-19, 12-15

Maaseik: Cox, Tammemaa, Grozdanov, Baetens, Maan, Zimmermann. Libero: Dronkers. Kwamen in: Van Heyste, Peeters, Aganits. Roeselare: Tuerlinckx, Verhanneman, Van De Velde, Coolman, Van Hirtum, Walsh. Libero: Dejonckheere. Kwamen in: Holt, Fasteland, Kindt

Door rokw
  • Meest recent