Niet De Tier, wel Kuss vervangt Gesink in de Giro bij Jumbo-Visma: “Het was tot nu toe veel miserie dit jaar”

© Photo News

Hij had er zo op gehoopt, maar Floris De Tier gaat niet naar de Giro. Jumbo-Visma koos finaal voor de Amerikaan Sepp Kuss om de onfortuinlijke Robert Gesink, die een bekken- en sleutelbeenbreuk opliep in Luik-Bastenaken-Luik, te vervangen. Hij moet kopman Primoz Roglic bijstaan in het hooggebergte.

bow

“Jammer, maar ik sukkel al een tijdje met een darmontsteking. Dus ik begrijp de keuze van het team”, zegt De Tier. “Kuss zit momenteel op hoogtestage in functie van de Tour of California. Dus past het in zijn voorbereiding om Gesink te vervangen. Natuurlijk had ik graag de Giro gereden. Dat was initieel ook de bedoeling, maar enkele weken geleden kreeg ik te horen dat ze Tom Leezer wilden sturen om Roglic in de spurten te helpen om geen tijd te verliezen.”

De Tier focust nu op de Tour of California, de Ronde van Noorwegen en de Ronde van Zwitserland. “Het was tot nu toe veel miserie dit jaar, maar ik hoop mij eindelijk eens te tonen. Ik wil graag nog een grote ronde rijden dit seizoen. Tour of Vuelta, dat maakt mij niet uit.”

De 27-jarige renner uit Gavere is straks ook einde contract. “Ik ben tevreden in het team en hoop dat ik kan blijven. Maar het is nu nog te vroeg, de teams zijn nu bezig met de grote namen. Het is pas na de Tour dat de renners van de tweede rij meer duidelijkheid krijgen.”

Bij Jumbo-Visma zit met Laurens de Plus natuurlijk wel een landgenoot in de Giro-selectie en gisteren kregen ook Jan Bakelants en Louis Vervaeke groen licht. Zij moeten bij Team Sunweb kopman Tom Dumoulin bijstaan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten