Tom Waes en Natalia moeten ons kraanwater doen drinken

De Belg blijft trouw aan zijn flessenwater, en dat is niet bevorderlijk voor de plastic berg. Jaarlijks verbruiken we volgens het FIEB-VIWF (het Koninklijk Verbond van de Industrie van Waters en Frisdranken) zo’n 131,7 liter per persoon. Daarom lanceert AquaFlanders, de koepelvereniging van de Vlaamse water- en rioleringsbedrijven, nu de campagne #ikdrinkkraanwater met Tom Waes en Natalia om het gebruik van kraanwater aan te moedigen.

In het spotje waarin Waes reclame maakt voor een nieuwe flessenwatermerk, slaagt hij er maar niet in om de fles open te krijgen. Na take 19 heeft hij het gehad. “Doe eens gewoon jongen, drink eens kraanwater”, slingert hij de regisseur naar het hoofd. “Dat smaakt even goed en je hebt die plastieken bucht niet. Ik drink kraanwater, oké!”

Op www.kraanwater.be kan je zelf berekenen hoeveel je impact is op het milieu en je portemonnee wanneer je overschakelt op kraanwater. Wie één liter water per dag drinkt, kan zo’n 200 euro per jaar besparen. Drink je vijf glazen per dag en ben je al een weekje overgeschakeld, dan stuurde je 2 kilogram CO2 minder de lucht in, dat komt overeen met 13 km.

Door eadp