Zondag eerste van zes rommelmarkten op DOK

Gent - DOK opende vorige week het nieuwe en allerlaatste seizoen aan de splitsing van de Afrikalaan en de Koopvaardijlaan. Het weer zat toen niet echt mee, maar niet geklaagd, er is daar ook een en ander overdekt te doen. Zoals op zondag 5 mei, dan heeft de eerste van 6 rommelmarkten plaats. Die rommelmarkten zijn nogal fel gegeerd, ook bij de standhouders, waardoor het aantal standplaatsen in een mum van tijd uitverkocht is en men er een lotingsysteem invoerde om niet steeds hetzelfde aanbod te hebben.

Zes edities dus dit seizoen, waarvan zondag 5 mei de eerste. In augustus is er een XXL-versie waarbij ook de niet-overdekte kade gebruikt wordt. De andere keren vindt de rommelmarkt plaats op de overdekte halruimte. Allen daarheen, op zoek naar die ontbrekende vinyl van Neil Young of Mink Deville, of een hotelbelletje aan 1 euro. Al kan je er ook wel eens een stand vinden waar de sokken ter plaatse gebreid worden.

DOKmarkt. Zondag 5 mei, van 11 tot 17 uur. Alle info, ook over het inschrijven voor de volgende edities, op de site van DOK.

 

 

Door Rudy Tollenaere