Nederlander Jesper Asselman bezorgt Roompot - Charles eerste zege van het seizoen in Ronde van Yorkshire

De Nederlander Jesper Asselman won in het Britse Selby de eerste etappe van de Ronde van Yorkshire. Hij verschalkte zijn drie laatste medevluchters en het aanstormende peloton. De Italiaan Fortin werd tweede, landgenoot Jonas Van Genechten moest vrede nemen met een derde plaats.

De etappe van Doncaster naar Selby kreeg kleur door een vlucht van zes nobele onbekenden met de Nederlander Jesper Asselman (Roompot-Charles) als meest gekende renner. Voor het overige was het vooral schuilen voor de regen die bij bakken uit de hemel viel.

Het zestal werd in de finale herleid tot een viertal en leek door het peloton te zullen worden opgepeuzeld. Maar de natte omstandigheen zorgden voor meer hinder in het peloton dan bij de leiders. Dimension Data - in dienst van Cavendish - probeerde de meubelen te redden maar kregen te weinig steun. De vier bleven héél nipt uit de greep van de meute en het was de Nederlander Asselman die op de meet, vlagje in de hand, nog een meter overhield op de aanstormende meute.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent