WIELERKORT. Van der Poel in Puivelde, Bjerg valt mogelijk nog dit jaar record van Campenaerts aan

De klassiekers zijn dan wel voorbij, er wordt momenteel alweer op verschillende fronten gekoerst. En dus is er wielernieuws wat we graag voor u verzamelen.

hc/bow/ive

Bjerg wil Campenaerts onttronen

Mikkel Bjerg doet op 5 juli een nieuwe test om te kijken of hij het werelduur­record van Campenaerts in de benen heeft. De 20-jarige Deen van Hagens Berman Axeon deed al eerder twee officieuze pogingen. “Ik eindigde de laatste keer op 53,7 km en dat is nog ver van de 55,089 km van Campenaerts. Ik wil in juli – met publiek – uitvissen hoeveel progressie ik heb gemaakt”, aldus de Deense belofte van Axel Merckx. “Na die poging maken we samen met fietsconstructeur Pinarello een ­balans op”, zegt zijn ploegmanager. Het UCI-reglement zegt dat het moment dat je de wielerbond meldt dat je effectief het werelduur­record wil aanvallen er een tussentijd van twee maanden is. “Het kan dus zijn dat ik nog dit jaar een aanval doe”, aldus Bjerg, die ook van de olympische tijdrit een doel heeft gemaakt.

Puivelde Koerse strikt Mathieu van der Poel

De organisatoren van de 54ste editie van Puivelde Koerse krijgen op woensdag 15 mei Mathieu van der Poel aan de start. De wereldkampioen veldrijden en winnaar van onder meer Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race wil nog een wegwedstrijd rijden vooraleer hij op zondag 19 mei de wereldbekermanche mountainbike in het Duitse Albstadt afwerkt. “We hadden Mathieu hier in het verleden al aan de start en zijn vader Adrie is een gewezen winnaar van onze wedstrijd”, zegt voorzitter Patrick De Roover. “Vorig jaar had hij zijn woord ook gegeven om bij ons te starten, maar toen gooide een breuk in een handwortelbeentje roet in het eten.”

Puivelde Koerse wordt op woensdag 15 mei gereden met start om 15 uur voor een afstand van 169 kilometer.

Topdeelnemersveld in BeNe Ladies Tour

De zesde editie van de BeNe Ladies Tour krijgt opnieuw een internationaal getint deelnemersveld aan de start. Maar liefst 17 UCI-ploegen, waarvan 10 ploegen uit de top 20 van de wereld, staan op donderdag 18 juli aan de start in de Utrechtse Leidsche Rijn. In het vooruitzicht van het Europees kampioenschap in Nederland was er ook veel vraag van nationale ploegen om deel te nemen. In totaal stuurden maar liefst 57 ploegen een aanvraag om deel te nemen. 25 ploegen, het maximaal toegelaten aantal ploegen volgens de UCI-reglementen, ontvingen een bevestigend antwoord. Daarbij onder anderen Boels-Dolmans (Jolien D’hoore) en Lotto-Soudal (Lotte Kopecky).

LEES OOK

Nu in het nieuws